Romano Them

Nevladina organizacija Praxis predstavila je rezultate projekta “Postignuća i izazovi u oblastima apatridije i dečjih brakova”.

Opštine jednakih mogućnosti u 2018. su Gadžin Han, Svrljig i Novi Sad. To znači da su svoje sredine učinili boljim i tolerantnijim na različitosti.

Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice, Program Ujedinjenih nacija za razvoj i Volonteri Ujedinjenih nacija  u Srbiji objavili poziv mladim Romima i Romkinjama za program obuke za UN volontere.

U leskovačkom Narodnom pozorištu u četvrtak je odigrana pozorišna predstava o streljanju Roma u Arapovoj dolini - "Mudarde." Tim povodom, gost Sveta Roma je Zoran Saitović predsednik organizacije Rosa koja je producirala predstavu.

Emisiju vode Gordana Nešović i Una Beriša.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]