Sportski spomenar

Gost je rukometni trener Vitomir Vita Arsenijević. Rukometom je počeo da se bavi kao profesor fizičkog vaspitanja. Zbog povrede, igračku karijeru je završio relativno brzo. Osnovao je klub “Kanarevo brdo" od učenika i mladića iz tog dela Beograda. Taj tim je dospeo do nekadašnje Prve savezne lige. Osnivao je sportske sekcije u svim školama u kojima je radio, ali je istovremeno bio i rukometni trener. Trenirao je više klubova: pančevački “Tekstilac”, drugu ekipu beogradskog “Radničkog”, “ORK Beograd”, “Partizan”. Početkom 70-ih je otišao u Nemačku i tokom narednih tridesetak godina trenirao čak 12 tamošnjih ekipa i stvorio 17-oricu reprezentativaca.

U emisiji će između ostalog govoriti: o profesorima na DIF-u koji su ga usmerili ka sportu; kako je čuveno "Titovo pismo" početkom 70-ih uticalo na njegovu karijeru i život;  kakvi su današnji susreti sa svojim nekadašnjim učenicima i rukometašima, a ispričaće i zanimljivost koja se u njegovoj porodici prepričava više od 200 godina: kako je njegov daleki predak spasio Karađorđa od turskog progona.

Autor: Miroslav Nešić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Sportski spomenar Sportski spomenar

Autor:
Miroslav Nešić

Sportski spomenar je posvećen istoriji našeg sporta. Govoreći o svojim počecima, usponima i padovima, porazima i pobedama, najvećim uspesima, istaknuti sportisti koji su se tamičili u proteklih sedam decenija stvaraju sliku sporta na ovim prostorima. [ detaljnije ]