Romano Them

Današnju emisiju posvećujemo Međunarodnom danu borbe protiv rasizma. U goste nam tim povodom dolazi Milana Todorović, istraživač Beogradskog centra za ljudska prava, koja najavljuje godišnji izveštaj ove organizacije o stanju ljudskih prava u Srbiji.

U okviru Meseca romskog ženskog aktivizma, aktivistkinje Romske ženske mreže organizovale šetnju Beogradom, ukazujući na problem maloletničkih brakova kao kršenja prava dece i prava žena.

Povodom Dana borbe protiv rasizma saopštenja stižu iz kancelarije Zaštitnika građana. Ombudsman Zoran Pašalić ističe da je tokom prošle godine u Srbiji bilo konkretnih događaja u kojima je ispoljena rasna diskriminacija.

Emisiju vode Lutvija Antić i Una Beriša.

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]