Romano Them

Širom sveta je obeležen Međunarodni dan žena, kao deo borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. U današnjem Svetu Roma govorićemo o Romkinjama i njihovoj borbi za emancipaciju.

Najavljujemo i aktivnosti Meseca romskog ženskog aktivizma. Tim povodom gošće emisije su Radmila Nešić i Vera Kurtić, članice Romske ženske mreže Srbije.

Čućete i priču o Violeti Balog, mladoj Romkinji koja živi u Berlinu. Violeta je napustila Vojvodinu kada je imala osam godina i nakon godina borbe oko sređivanja statusa, jezičke barijere i teškoća u nemačkom obrazovnom sistemu, uspela je da pronađe svoje mesto u nemačkom društvu.

Emisiju vode Gordana Nešović i Una Beriša.

Naslovna slika: Radmila Nešić

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]