Novosti dana

U Mostaru se održava trilateralni sastanak Bosna i Hercegovina - Hrvatska - Srbija. Učestvuju predsednici Srbije i Hrvatske, Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i članovi Predsedništva Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović. Domaćin skupa, Dragan Čović, rekao je da su teme opšte i da su očekivanja visoka, a da je cilj postizanje maksimalno dobrih odnosa sa susedima.

Skupština Srbije počela je prvu sednicu redovnog prolećnog zasedanja. Na dnevnom redu  je više zakonskih predloga, među kojima i Predlog zakona o policiji i izmene Zakona o javnom redu i miru.

Severnokorejski lider Kim Džong Un sastao se u Pjongjangu sa visokom delegacijom zvaničnika Južne Koreje, što je prvi takav sastanak otkako je  na vlasti 2011. godine. Poručio je gostima kako ima čvrstu volju za snažan  pomak u bilateralnim odnosima i da želi da lično napiše novu istoriju o nacionalnom ujedinjenju sa Južnom Korejom, javili su severnokorejski mediji.

Sneg se topi, raste nivo reka i opasnost od izlivanja i poplava. Na području Zaječara porastao je nivo Crnog i Belog Timoka. Reke u niškom kraju se povlače, ali se Južna Morava izlila u Đunisu i Kaoniku. Na Kosovu i Metohiji izlila se reka Lab i poplavila nekoliko srpskih sela. Najugroženiji su meštani Prilužja, gde je poplavljeno stotinak domaćinstava, a pomoć još ne stiže. Štab za vanredne situacije zatražio je da sve službe koordiniraju rad  kako bi se umanjio rizik od poplava.

U znak sećanja na nedavno preminulog Nebojšu Glogovca, Jugoslovenska kinoteka od danas do petka prikazuje filmove jednog od najvećih domaćih glumaca. Od 17 časova na programu je film Nebeska udica, dva sata kasnije Ubistvo s predumišljajem, a u večernjem terminu, od 21 čas, biće prikazan film Bure baruta.

Posle povratka u Srbiju i osvojene zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Birmingemu, Ivanu Španović i njen tim je primio predsednik Aleksandar Vučić. U delegaciji su bili i članovi reprezentacije Srbije u streljaštvu, koji su osvojili medalje na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Đeru. Predsednik Vučić im je čestitao na osvojenim medaljama i naglasio da smo ponosni na postignute rezultate i  očekuje  da će srpski sportisti na Olimpijadi u Tokiju osvojiti 12 medalja.  Ivana Španović kaže da bi bila nezadovoljna da nije osvojila zlato.
Svetskoj šampionki u podne je priređen doček u Atletskoj dvorani na Banjici.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво