Mozaik vremena

Na dodeli nagrada AVNOJ-a 13. decembra 1977. godine reporteri Radio Beogradu razgovarali su sa nekima od nagrađenih umetnika i istaknutih pregalaca u kulturi i industriji. Prvi među jednakima književnik Vuk Vučo, potom i metalobrusač iz Novog Sada Vlada Popović i pesnik Vasko Popa koji je odgovorio, a kako drugačije nego pesmom.

Novinarka Neda Depolo podsetila je na velikana našeg glumišta Dobricu Milutinovića u emisiji "Stvaraoci i dela" 12. decembra 1968. godine. A sve nas, glumac je podsetio na neka druga vremena.

Jedno od najznačajnijih glumačkih priznanja "Dobričin prsten" uručen je Danilu Bati Stojkoviću 13. decembra 1990. godine. Na svečanosti organizovanoj tim povodom o zanimljivom susretu Bate i Dobrice Milutinovića govorio je Ljuba Tadić.

Predsednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije Josip Broz Tito posetio je fabriku "Varteks" u Varaždinu 14. decembra 1959. godine. Reporter veoma slikovito, a Tito, on se interesovao malo za radnike, malo za materijal, ali i za dobre krojače.

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Mozaik vremena Mozaik vremena

Autor:
Stalna ekipa emisije: muzički urednik Nataša Mančić, organizator Čedomir Radović, voditelj Dušan Gligorijević. Autor i urednik: Branka Selaković Milošević

Mozaik vremena - borba protiv pilećeg pamćenja, emisija Prvog programa Radio Beograda koja je počela sa radom oktobra 2001. godine. Emituje se svake subote od 10:05 do 11:00. Podseća na prošlost (kulturnu, istorijsku, političku, sportsku i svaku drugu) uz pomoć materijala iz Tonskog arhiva, Dokumentacije i biblioteke Radio Beograda. Svaka kockica Mozaika je jedan datum iz prošlosti. [ detaljnije ]