Mozaik vremena

Transjugoslovenski auto-put, još jedno zaduženje države u ime naroda, nova radna mesta, osovina lineranog progresa i prosperiteta, kapitalna budućnost najvažnije su tačke obraćanja Slobodana Miloševića radnicima, okupljenim građanima i predstavnicima medija 7. novembra 1990. godine. Zbog čega su se okupili pojašnjavaju novinari Svetislav Vuković i Dušica Jovanović.

Smrtna kazna u Srbiji ukinuta je 5. novembra 2001. godine. 5. novembar je i Evropski dan odbrane novinarstva. A 5. novembra 1992. godine predsednik Savezne Republike Jugoslavije Dobrica Ćosić, po datom obećanju, održao je konferenciju za novinare i dao još obećanja.

Prilikom posete Americi, posle mnogobrojnih sastanaka premijer Srbije Zoran Đinđić dao je izjavu za „Glas Amerike"  7. novembra 2000. godine. Kakvo je stanje u državi, šta nas čeka, šta nam poručuju, šta nam je činiti? Možda odgovore i znamo, ali...

U emsiji „Nije srpski ćutati" novinar Dragan Bujošević ugostio je  političara sa Kosova i Metohije Olivera Ivanovića. Tog 4. novembra 2001. godine uz Ivanovićevu biografiju i crni pojas u karateu, i portretisanje političkih prilika i odnosa vlasti i naroda. Jedni se igraju, a narod?

Povodom 50 godina od Oktobarske revolucije, u Moskvu, na svečanu paradu, otputovao je najveći sin naših naroda i narodnosti Josip Broz Tito.

Trostruki narodni heroj besedio je tim povodom, na ruskom jeziku, 4. novembra 1967. godine. Reporter je prevodio za ovdašnje građanstvo.

Radio Beograd 1, 10.05

broj komentara 0 pošalji komentar
Mozaik vremena Mozaik vremena

Autor:
Stalna ekipa emisije: muzički urednik Nataša Mančić, organizator Čedomir Radović, voditelj Dušan Gligorijević. Autor i urednik: Branka Selaković Milošević

Mozaik vremena - borba protiv pilećeg pamćenja, emisija Prvog programa Radio Beograda koja je počela sa radom oktobra 2001. godine. Emituje se svake subote od 10:05 do 11:00. Podseća na prošlost (kulturnu, istorijsku, političku, sportsku i svaku drugu) uz pomoć materijala iz Tonskog arhiva, Dokumentacije i biblioteke Radio Beograda. Svaka kockica Mozaika je jedan datum iz prošlosti. [ detaljnije ]