Doživeti stotu

Posle letnje pauze, u novom izdanju emisije imaćemo zanimljive teme i sagovornike. Ukazaćemo na značaj javno-privatnog partnerstva u zbrinjavanju ljudi trećeg doba. Uskoro bi, uz podršku države, oko 600 najstarijih i najugroženijih građana, koji čekaju mesto u državnom domu za stare moglo da dobije smeštaj u privatnoj ustanovi. O tome ćemo razgovarati sa Nikolom Martićem, sekretarom Udruženja privatnih ustanova socijalne zaštite.

A o ulozi međugeneracijske solidarnosti, prevenciji i brizi o osobama sa demencijom govoriće socijalna radnica Jelena Milovanović iz Udrženja „Senior plus".

Predstavićemo i ovogodišnje učesnice Druge sportske manifestacije „Starost za mladost" na Adi Ciganliji, seniorku Milku Vučićević i juniorku Mariju Keča.

Minute za dobru knjigu izdvojićemo za najnoviji roman Ljiljane Šarac "Zid tajni", a u istorijskoj radio-čitanci ćemo se vratiti u vreme stvaralaštva bisera srpske poezije - Milice Stojadinović Srpkinje.

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

Radio Beograd 1, 9:05.

broj komentara 0 pošalji komentar
Doživeti stotu Doživeti stotu

Autor:
Marina Stojadinović

Emisija "Doživeti stotu" Prvog programa Radio Beograda već dvadeset dve godine donosi intervjue i reportaže posvećene starijoj populaciji. U razgovorima s istaknutim stručnjacima iz oblasti socijalne politike, ekonomije, medicine, kulturnog, javnog i sportskog života, emisija se bavi svim aspektima života trećeg doba. Osvrće se na probleme o kojima se malo govori, daje psihološku podršku, korisne informacije o tome gde i kada se može dobiti pomoć, ali i ukazuje na prikriveno i otvoreno zanemarivanje starijih ljudi. Sadrži i redovnu zdravstvenu rubriku koja ima informativni, edukativni i savetodavni karakter u vezi sa nekom bolešću, stanjem, poremećajem ili sezonskom epidemijom. [ detaljnije ]