Talasanje - Šetnja

Današnja Šetnja je u znaku stripa, animacije i fantastike. Predstavićemo dva izuzetna nova dela umetnika iz našeg regiona i čuti kako su koristili istoriju i tradiciju kao inspiraciju za svoja dela.

Naš prvi gost je strip crtač Pavle Zelić, koji će predstaviti nove avanture Družine Dardaneli. Skupina heroja pozajmljenih iz domaće literature i predanja, kao što su Hajduk Stanko i Koštana bore se u ovom stripu protiv negativaca u delu "Zločin na svetskoj izložbi". Reč je o jednom od većih crtačkih poduhvata na našim prostorima u novije vreme, a ljubitelji Zelićevog dela od juče mogu u SKC-u pogledati i originalne table nastale tokom kreiranja ovog stripa.

Potom u studio stiže Berin Tuzlić, animator iz Bosne i Hercegovine, koji danas beogradskoj publici predstavlja svoj film "Rekvijem za Pinokija". Reč je o kratkom filmu visokih produkcijskih standarda koji povezuje tregediju civila u opkoljenom Sarajevu i stradanje građana Pariza 22 godine kasnije u terorističkim napadima.

U nedelju u Domu omladine Beograda otvara se šesti po redu Festival epske fantastike. Glavne teme ove godine su TV serije "Igra prestola" i "Vikinzi", kao i epska saga "Pesme vatre i leda". Posetioci će moći da vide brižljivo pripremljene kostime junaka iz popularnih dela fantastike i prate takmičenja u igrama na tabli. Program ovogodišnjeg festivala predstaviće nam Marko Miranović. 

Emisiju uređuje i vodi Nenad Militarević.

Radio Beograd 1, 10.05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво