Noćni program - Građa za snove

Emisija se bavi pitanjima od značaja za umetnost i stvaralaštvo. Gosti su ljudi iz različitih profesija, oni koji su i sami stvaraoci, i bliska im je sfera duha i estetike. Razgovor i dobra muzika trebalo bi da kroz ovu emisiju i sami postanu građa za snove.

U noći između utorka i srede slušaćemo razgovor sa Alom Tatarenko, zabeležen u avgustu ove godine u Tršiću tokom trajanja Međunarodne književne kolonije.

Ala Tatarenko je slavista, prevodilac, esejista i književni kritičar. Redovni je profesor i upravnik katedre za slavistiku Univerziteta „Ivan Franko" u Lavovu, u Ukrajini, gde predaje srpsku i hrvatsku književnost, kao i postmodernizam u slovenskim književnostima. Bavi se istorijom slovenskih književnosti i pitanjima ukrajinsko-slovenskih kulturnih veza. Autor je velikog broja prevoda, studija i knjiga posvećenih srpskoj književnosti. Ala Tatarenko je, između ostalog, na ukrajinski prevela roman Dnevnik o Čarnojeviću Miloša Crnjanskog.

U drugom delu emisije, od dva do četiri časa ujutro, slušaćemo delove radio-drame Dnevnik o Čarnojeviću Miloša Crnjanskog, u radio-adaptaciji i režiji Radoslava Milenkovića. Radio-drama je realizovana 2013. godine u produkciji Dramskog programa Radio Beograda.

Autor emisije: Vojislav Karanović

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Noćni program Noćni program

Autor:
Grupa autora

Svake noći, od ponoći do četiri ujutru, sa slušaocima će biti voditelji i gosti u studiju, a iz noći u noć razlikovaće se i koncept programa, tako da će slušaoci moći da izaberu noć koja najviše odgovara njihovom ukusu, bilo da žele da slušaju operu ili ih interesuje tehnologija. [ detaljnije ]