U središtu pažnje

Kako pokrenuti industriju u Srbiji? Šta bi bila najbolja rešenja za njen oporavak? Da li su mere za oživljavanje industrije sadržane u planovima Vlade?

Industrijski sektor, narušen devedesetih godina, doživeo je potupuni kolaps u poslednjoj deceniji. Sliku srpske ekonomije danas odslikava i sve duži spisak državnih gubitaša, povećanje broja preduzeća u restrukturiranju i činjenica da privatizacija, ni posle 13 godina nije završena. Dok Vlada pokušava da spase gubitaše od stečaja, deo stručne javnosti smatra da Srbija mora da proizvodi, mora da izvozi i da bez ulaganja u realni sektor i nove industrijalizacije nećemo izaći iz ekonomskih problema.

Da li je to realno? Može li država i kako da pomogne preduzećima da se postave na zdrave osnove? Zašto živimo u industrijskom dobu - bez industrije?

Gosti emisije su: Vladimir Milačić, profesor Mašinskog fakulteta i član Akademije inženjerskih nauka i Dragan Matić, predsednik Industrijskog sindikata Srbije.

Urednik i voditelj emisije je Olivera Simić Milošević.

Radio Beograd 1, 17.05

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]