U središtu pažnje

Zašto je dozvoljeni minus kod nas najskuplji u Evropi? Da li je snižavanje kamate na dozvoljeno prekoračenje u nekim bankama signal da će pojeftiniti i ostale bankarske usluge?

Narodna banka Srbije objavila je spisak banaka koje su snizile kamate na dozvoljeno prekoračenje računa klijenata, među kojima se nalazi 10 banaka. Prema podacima Udruženja banaka dozvoljeni minus po tekućim računima odobren je za 255.000 bankarskih klijenata. U Srbiji je inače aktivno čak 6,8 miliona tekućih računa, dok je broj vlasnika računa manji - 4,6 miliona, što znači da neko ima tekuće račune kod više banaka.

Šta ovi podaci ilustruju, da li većina građana "živi od minusa", zašto se tako dugo čekalo na umanjenje kamatnih stopa, zašto nisu sve banke prihvatile preporuku Narodne banke, da li će banke sniziti kamate na kreditne kartice i kredite?

Gosti emisije su: profesor Hasan Hanić, dekan Beogradske bankarske akademije, Dušan Uzelac, direktor portala Kamatica i Dejan Gavrilović, predsednik udruženja bankarskih klijenata Efektiva.

Urednik i voditelj: Olivera Simić Milošević.

Radio Beograd 1, 17.05

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]