Talasanje - Šetnja

Danas je najveći praznik sprske pismenosti, duhovnosti i kuture - Sveti Sava. Tradicionalnu svetosavsku besedu u Matici Srpskoj u Novom Sadu sinoć je održao dr Bojan Jovanović, etnolog i antropolog, naučni savetnik u Balkanološkom institutu SANU.

Naslov besede bio je SVETOSAVSKI KOD, a najinteresantnije delove čućemo u rubrici naše dopisnice iz Novog Sada, Bojane Karavidić.  

Povodom druge godišnjice postojanja .SRB internet domena, Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS), u saradnji sa Centrom za promociju nauke, organizuje panel diskusiju na temu "Ćirilica i Internet - u Srbiji i svetu", danas od 13.00 do 15.00 časova, u Centru za promociju nauke, Knez Mihailova 5, Beograd, a ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

Tema panel diskusije je ćirilica kao globalni fenomen i zvanično pismo više naroda i zemalja, koji se na internetu pojavio zajedno sa ostalim neengleskim pismima, sa posebnim osvrtom na upotrebu ćirilice na internetu u Srbiji i različitim aspektima njenog korišćenja.

Moderator panela je naša koleginica sa Radio Beograda 2, Tamara Vučenović, urednica emisije "Digitalne ikone", a naši gosti biće dvoje od učesnika u diskusiji - prof. dr Biljana Dojčinović, profesor Filološkog fakulteta u Beogradu i rukovodilac projekta "Knjiženstvo" i Dušan Stojičević, predsednik Upravnog odbora RNIDS-a.

Urednik i voditelj Elizabeta Arsenović.

Radio Beograd 1, 10.05

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво