Sportski spomenar

Gost nam je odbojkaš Petar Stanišić. Karijeru je slučajno počeo u beogradskom klubu Zanatlija. Već naredne godine klub je promenio ime Jugoslavija. Tokom narednih 10 godina Stanišić je bio kapiten tima koji je osvojio 4 titule prvaka Jugoslavije i 3 Kupa.

Kasnije je igrao i u Partizanu sa kojim je po jednom trijumfovao u šampionatu države i nacionalnom Kupu. Bio je i reprezentativac Jugoslavije i učesnik Univerzijade u Torinu 1960. Bio je i veoma uspešan trener.

Sklon  humoru, za sebe kaže da je trolična ličnost: odbojkaš, glumac i novinar. Čitavu deceniju bio je glumac-prvak beogradskog omladinskog pozorišta Ivo Lola Ribar. Bio je novinar Večernjih novosti, Mladosti, Sveta, Kekeca, Naše borbe i časopisa Odbojka i Ćao. Sarađivao je i u brojnim radijskim i televizijskim emisijama.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd 1 od 16 do 17 časova.

broj komentara 0 pošalji komentar
Sportski spomenar Sportski spomenar

Autor:
Miroslav Nešić

Sportski spomenar je posvećen istoriji našeg sporta. Govoreći o svojim počecima, usponima i padovima, porazima i pobedama, najvećim uspesima, istaknuti sportisti koji su se tamičili u proteklih sedam decenija stvaraju sliku sporta na ovim prostorima. [ detaljnije ]