U središtu pažnje

Kraj oktobra i početak novembra tradicionalno su rezervisani za Nedelju štednje, koja započinje Svetskim danom štednje 31. oktobra. I pored kolebanja kursa domaće valute, propadanja pojedinih banaka, pa i nedavnog povećanja poreza na deviznu štednju- najnoviji podaci NBS pokazuju da je, u poređenju sa prethodnom godinom, dinarska štednja porasla za tri milijade dinara, a devizna za 400 miliona evra.

Uoči početka Nedelje štednje U središtu pažnje istražujemo - da li rast štednje, uprkos krizi, pokazuje da su građani zadržali poverenje u domaći bankarski sistem, da se u Srbiji isplati štedeti, u kojoj valuti - dinarima ili evrima, šta će ove godine banke ponuditi u Nedelji štednje, koliko novca ostaje van bankarskog sektora u tzv. "slamaricama", zašto su u Srbiji i dalje nerazvijeni alternativni vidovi štednje poput životnog osiguranja, ulaganja u investicione i fondove privatnog penzijskog osiguranja?

Gosti emisije su Veselin Pješčić, viceguverner Narodne banke Srbije, zadužen za monetarnu politiku i Dušan Uzelac, direktor portala Kamatica.

Urednik i voditelj emisije je Olivera Simić Milošević.

Radio Beograd 1, 17.00

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]