Читај ми!

Muzika sveta – Bojana i Nebojša Brdarić

Reprodukujemo koncert Bojane i Nebojše Brdarića, kojim je 21. septembra otvoreno 10. izdanje World music festivala Todo Mundo.

Iako mladi, somborski muzičari, brat i sestra Brdarići, veoma su iskusni interpretatori tradicionalne muzike, budući da već dvadeset godina nastupaju u različitim ansamblima i sa brojnim umetnicima, kao što su Ljubiša Pavković, Brankica Vasić – Vasilisa, Pavle Aksentijević, Ljuba Ninković, Slobodan Trkulja i drugi, a sa Velikim narodnim orkestrom Radio-televizije Srbije ostvarili su trajne snimke za Zvučni arhiv Radio Beograda.

Nebojša je vrstan frulaš, ali i dobar poznavalac drugih duvačkih instrumenata, među kojima je i jermenski duduk. Sa sestrom Bojanom do sada je nastupao u ansamblima kao što su „Zanovet", „Stupovi" i „Zlatopis". Ono što je karakteristično za njihove interpretacije je diskretna obrada tradicionalnih pesama sa prostora Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, odnosno Like i Severne Makedonije.

Na koncertu koji su održali 21. septembra u Jevrejskom kulturnom centru, sa njima su nastupili Dejan Krstić - udaraljke, Amir Pilavdžić - klavir, Grigorije Avramović - gitara i Pavle Petrović na basu.

Urednica emisije Marija Vuković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво