Читај ми!

Drama Trećeg programa

Slobodan Despot: Med

U centru drame „Med", nastale na osnovu istoimenog romana, nalazi se Veselin, ekonomista iz Beograda. Odmah po obustavi ratnih sukoba, devedesetih godina 20. veka, on odlazi po svog oca Nikolu, pčelara, koji je ostao sam u rodnom selu na padinama Velebita. Ispostavlja se da je Veselinov otac hrabar čovek koji se nije plašio da ostane sam u selu, sa svojim pčelama. Na putu za Beograd, Nikolini dobrota i beskrajno poverenje u dobrotu drugih ljudi štite i njega i njegovog sina od svih potencijalno opasnih situacija. Nikola ne pristaje da ostavi ni pčele ni med, te Veselin mora najpre da se pobrine za pčele pre nego što oni krenu na put sa svim zalihama meda koje su starcu ostale. Taj med će odigrati važnu ulogu u komunikaciji sa svim ljudima na koje oni tokom putovanja, silom prilika, naiđu. Med se pojavljuje kao simbol dobrote, ali i simbol verovanja u dobrotu drugog čoveka.

U drami igraju: Vladislav Mihailović, Miodrag Milovanov, Andrej Šepetkovski, Petar Mihailović, Lepomir Ivković, Branislav Platiša i Dragan Petrović
Lektor: Nataša Šuljagić
Muzički saradnik: Dragan Mitrić
Dizajner zvuka: Zoran Uzelac
Reditelj: Zoran Rangelov
Prevodilac romana „Med": Miloš Konstantinović
Dramaturg i urednik: Olivera Pantović Kolarić

 

O autorovoj inspiraciji za roman „Med", kao i o samom procesu produkcije radio-adaptacije saznajte u video-prilogu na zvaničnom kanalu Radio Beograda na Jutjubu:

https://youtu.be/KlXB3V2P_MM



 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи