Читај ми!

Zvuk ispod – Geteborg

U okviru poslednjeg letnjeg izdanja emisije Zvuk ispod odlazimo na sever, u Geteborg i otkrivamo zvučnu imaginaciju pank kompozitorke i trombonistkinje Magdalene Ogren. Ova umetnica nastupa solo kao MAG, u duu Trapped in a Loop, kao i u ansamblu SORK.

Uz centralnu poziciju glasa i trombona, kroz upotrebu elektronike izrađene u kućnim uslovima, terenskih snimaka, megafona, te lupova i ritam mašina, katkad haotična i divlja muzikalnost ove švedske bleh solistkinje donosi nam svojevrsnu iluziju zvuka distopijskog lo-fi orkestra. Eksperimentišući sa razigranom pozicijom odabranih izražajnih sredstava, inspirisana pankom, metalom i popom, autorka ukazuje na mogućnost minimalnih elemenata da narastu do maksimalizma u punom kapacitetu, dok peva pravo iz srca.

U emisiji ćemo predstaviti i i-pi pod nazivom True Story autorkinog drugog projekta, dua Trapped in a Loop, u kojem sarađuje sa gitaristom i elektroničarem Ričardom Viderbergom. Tehnikom lupa duo kombinuje različite pokrete metra krećući se od surfa, preko nečega nalik rumunskom manele ritmu, do stonerske sporosti. Ove metričke idiome autori maštovito uparuju po principu miss-match sa melodijama i teksturama koje izviru iz zvučnog imaginarijuma pop pesme. Uz to, žive nastupe dua Trapped in a Loop karakterišu ekstravagantni kostimi izrađeni u saradnji sa dizajnerkom Mikom Satomi.

Autorka emisije: Marija Balubdžić



Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи