Читај ми!

Muzika sveta – WOMEX 2020: Vokalni trio Dalinda

U trećoj emisiji ciklusa posvećenog 26. festivalu WOMEX, čućete snimak nastupa mađarskog vokalnog trija Dalinda zabeležen u Palati umetnosti u Budimpešti 23. oktobra 2020. godine.

Ovo je bilo prvo digitalno izdanje prestižnog world music festivala koji se odvijao u Budimpešti od 21. do 25. oktobra prošle godine. Na njegovoj platformi bilo je registrovano više od 1130 učesnika iz devedeset zemalja. U gostima je bilo trideset osam umetnika, prikazan je dvadeset jedan dokumentarni film, održane su konferencijske i mentorske sesije, a bilo je i 147 video štandova na digitalnom sajmu. Tokom prošlogodišnjeg festivala strimovano je sedamdeset sati onlajn sadržaja, a u fokusu je bila mađarska scena.

Dalinda je tročlani a kapela ansambl koji su 2015. godine osnovale Fani Nadoždi, Julijana Par i Sara Timar. Oslanjajući se na veliku kolekciju tradicionalne muzike koju su istraživale tokom studija na Muzičkoj akademiji „Franc List” u Budimpešti, osmislile su program sačinjen od pesama koje prate razne faze životnog ciklusa devojaka i žena, a čiju okosnocu čine seoske priče koje ilustruju uobičajena ljudska iskustva. Muzički kritičari ističu razigrane i inventivne harmonske aranžmane koje priređuje ovaj trio, a u prvi plan se stavlja mađarska pevačka tradicija za koju kažu da su je članice sastava osvežile svojim interpretacijama.

Urednica emisije Marija Vuković

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се