Читај ми!

Sublimne frekvencije

Predstavićemo album „Daddy′s Home” Eni Klark koja nastupa pod imenom St. Vincent. Ovo izdanje objavila je pre nekoliko dana izdavačka kuća Loma Vista Recordings.

Eni Klark, odnosno Sent Vinsent, pojavila se na muzičkoj sceni 2007. godine, kada je objavila hvaljeni debitantski album Marry me. Sa četvrtim izdanjem nagrađena je Gremi nagradom za najbolji album 2014. godine. Tokom zime 2019, nakon što je osvojila još dve Gremi nagrade, njen otac je pušten iz zatvora i upravo tada je počela da piše pesme koje je objavila na albumu koji emitujemo u večerašnjoj emisiji. Tako je, kako sama ističe, zatvorila jedan životni ciklus koji je započeo sa njegovim hapšenjem 2010. godine. Vratila se pločama koje joj je poklonio otac, sa muzikom iz 70-ih godina 20. veka, a koje su joj poslužile kao neposredna inspiracija za ovaj album. Iako je samo naslovna numera posvećena njenom ocu i njegovom hapšenju, a potom i oslobađanju, njegovo prisustvo suptilno se provlači kroz ceo album, kroz teme o roditeljstvu i deci.

Muzički, Klarkova pravi otklon od pop izdanja Masseduction iz 2017. godine. Premda je radila sa istim producentima i muzičarima kao i na prethodnom albumu, ovog puta okrenula sa fank muzici 70-ih godina, kroz pokretne, ali nepravilne ritmove, sintisajzerski zvuk, uz akustični gitarski zvuk kantautora iz istog perioda. Klarkova ovim stilovima ne pristupa u kontekstu omaža, već oni više zvuče kao svojevrsne razigrane parodije, u kojima se poigrava sa njihovim specifičnim, prepoznatljivim odlikama.

Autorka emisije Jelena Damjanović 



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво