Imaginarni pejzaži

Album „Peripetija” američkog elektroničara Rafaela Antona Irisarija, koji je u maju 2020. godine objavila diskografka kuća Dais.

Kako to sam Irisari kaže „Moja prethodna ostvarenja su internalizovala bilo koje spoljne sile i okolnosti, pokušavajući da daju smisao svetu oko sebe. Peripetija obrće ovaj pristup, fokusirajući se na lično kako bi ispričala širu ljudsku priču”.

Emotivne i melanholične numere kojih ima osam, oslanjaju se na Irisarijev karakteristični spoj nojz tekstura, reverberacija i drona, u svojevrsnom katedralnom zvuku koji ovaj umetnik neguje. S vremena na vreme čuju se odjeci horskih kompozicija nastalih u saradnji sa španskom kompozitorkom Jamilom. U tom pogledu Irisari se na albumu Peripetija obraća baštini klasične, ali i hevi metal muzike, odnosno trenucima kada su ova dva naizgled dispartna žanra stupila u dijalog. Takođe, on se oslanja i na saradnju sa drugim umetnicima sa kojima je inače povezan u svom radu. Pored Jamile, na ovom ostvarenju sudeluju i Lorens Ingliš u numeri Strategies, Leandro Fresko u numeri I Still Have the Sun to Cast a Light, te Orlando Mendez u kompoziciji Refuge/Refuse.

Urednica Ksenija Stevanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво