Naučni skupovi

Nauka i savremeni univerzitet – govori Vlasta Sikimić

U emisiji NAUČNI SKUPOVI čevrtkom možete slušati snimke sa sesije „Filozofija i obrazovanje” koja je održana u okviru osme konferencije „Nauka i savremeni univerzitet” 10. novembra na Filozofskom fakultetu u Nišu. U nastavku ovog ciklusa emitovaćemo izlaganje Vlaste Sikimić „Značaj filozofije i logike za opšte obrazovanje”.

Izlaganja koja su održana u okviru sesije „Filozofija i obrazovanje" imaju za cilj da preispitaju ulogu i značaj filozofije u današnjem sistemu obrazovanja. S obzirom na to da filozofija ni u društvu ni u nauci nema više ono mesto koje je zauzimala kroz svoju dugu istoriju, postavlja se pitanje njenog opstanka u obrazovnom sistemu, a tome doprinosi i činjenica da je resorno ministarstvo naše zemlje pre šest meseci donelo odluku o ukidanju filozofije u tehničkim srednjim školama kao obaveznog predmeta. Učesnici ove sesije ukazaće na realne probleme koji postoje u sadašnjim planovima, programima i udžbenicima za nastavu filozofije, ali će ponuditi i rešenja koja smatraju delotvornim za budućnost.

Sledećeg četvrtka, 13. decembra, emitovaćemo izlaganje Milana Jovanovića „O nekoherentnoj teoriji termina u domaćim udžbenicima logike" sa ovog naučnog skupa.

Urednica ciklusa Tanja Mijović.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се