Tadić i Dinkić potpisali koalicioni sporazum

Predsednici Demokratske stranke i G17 plus, Boris Tadić i Mlađan Dinkić, potpisali su koalicioni sporazum kojim su usaglasili osnovne ciljeve buduće vlade, potvrđeno je RTS-u u stranci G17 plus.

Koalicionim sporazumom, koji su potpisali Tadić i Dinkić, definisani su osnovni ciljevi nove vlade, kažu u stranci G17 plus.

Oni su za našu televiziju obrazložili da su ti ciljevi: ubrzanje evropskih integracija i ekonomskog razvoja zemlje, povećanje zaposlenosti, više socijalne pravde, borba protiv korupcije i za poboljšanje položaja i života Srba na Kosovu, kao i nastavak diplomatske borbe za južnu srpsku pokrajinu.

Precizirani su i zakoni koje Skupština Srbije treba što pre da usvoji i ratifikuje.

Prema nezvaničnim informacijama tokom dana mogli bi biti završeni i koalicioni sporazumi sa ostalim partnerima u budućoj vladi.

Prema radnoj verziji Zakona o ministarstvima buduća vlada trebalo bi da ima četiri potpredsednika, od kojih će tri biti i šefovi resora.

Agencija Beta javlja da su predviđena 24 ministarstva, od kojih će 23 biti resorna, a jedno bez portfelja, rezervisano za predstavnika Bošnjačke liste Bajrama Omeragića.

Drugi mediji javljaju da će biti 27 ministarstava. 

Beta javlja da će ministarstva poljoprivrede i ekologije biti spojena u jedno, kao i da je planirano formiranje dva nova ministarstva - jednog za građevinu i prostorno planiranje i drugog za ljudska i manjinska prava.

Postoji mogućnost da se formira još jedno ministarstvo koje bi pripalo predstavnicima Mađarske koalicije.

Prema ranijim najavama, lider G17 plus Mlađan Dinkić biće potpredsednik Vlade i ministar ekonomije, a njegov stranački kolega Tomica Milosavljević ostaće na čelu Ministarstva zdravlja.

Na čelu Ministarstva za telekomunikacije i informatičko društvo biće Jasna Matić, dok će Ministarstvo za omladinu i sport i dalje voditi Snežana Samardžić-Marković.

Za Nacionali investicioni plan biće zadužena Verica Kalanović, dok će Ministarstvo kulture voditi Nebojša Bradić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво