Поп-рок азбучник - Алиса

Групу су 1984. године основали: Мирослав Пиле Живановић - вокал, Предраг Цветковић – бубањ, Александар Кићановић – клавијатура, Зоран Јанчески – гитара и Марко Главан – бас гитара.

Први албум „Алиса" објаљен је 1985. године. Поред хит песме „Сања", са албума су се извојиле и песме „Луди Иван", „Војсковођа"... Албум је продат у преко 100.000 примерака, а песма „Сања" се месецима налазила на врху радијских топ-листа,

„Да ли си чула песму уморних славуја", други албум, објављен је 1987. године за ПГП РТБ, продуцирао га је Саша Хабић. Издвојиле су се песме „1389" , „Да ли си чула песму уморних славуја", „После девет година... Албуму је претходио дупли сингл објављен 1987. године, на којем су се нашле песме „Нисам пријатељ анђела" и „Празна песма".

Почетком 1988. године Марко Главан је напустио бенд због служења војнок рога, заменио га је Душан Голуб Караџић, а исте године бенд је објавио сингл „Кестени" за ПГП РТБ.

Трећи албум, „Хиљаду тона љубави" објављен је 1988. године. Највећи хит са албума била је песма Кестени, а поред ње и песме „Клинка", „Љубићу те тако", „Хиљаду тона љубави". Уследио је, 1989. године, четврти албум групе под називом „Глупо је спавати док свира рокенрол". Продукцију потписује Влада Неговановић. Све текстове песама са албума радио је Радован Дабановић, док Пиле поптисује музику и ангажмане, осим на песми „Скидам кошуљу да легнем". Група је 1990. године престала са радом.

Након једанаест година паузе, Мирослав Живановић Пиле и Предраг Цветковић су заједно са Дејаном Решановићем - бас гитара, Бојаном Мишковићем - гитара, Предрагом Стојковићем - клавијатуре и Милошем Ђурићем - удараљке - обновили групу.

Повратнички и пети албум под називом „Алиса" (познат и као Бошко Буха) објављен је за ПГП РТС 2001. године, на њему су се поред нових песама „Сећања", „Бошко Буха" и „Жена" нашле и нове верзије старих песама „Сања", „Кестени" и „1389" (Неће Фата сина Бајазита). Након неколико концерата група је поново престала са радом 2002. године.

Године 2017. на наговор колега, пријатеља и публике, Мирослав Живановић Пиле и Предраг Пеђа Цветковић поново су окупили бенд у оригиналном саставу. Групи су се прикључили Марија Петровић - виолина и Душан Васиљевић Тесла - гитара. Током 2018. године снимили су песме за шести студијски албум. Новембра 2018. године објавили су нови спот и песму под називом „Пијане ноћи".

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво