Легенде - Душан Дуда Безуха

Душан Дуда Безуха, гитариста и композитор. Већ са тринаест година је свирао у једној од најпопуларнијих београдских група „Тилт“ са Дејаном Цукићем, Ненадом Нелетом Стаматовићем, Мирославом Цветковићем Цвелетом, Предрагом Јаковљевићем... Овај бенд је неко време наступао као пратећи бенд Бранка Марушића – Чутуре. Члан легендарне групе „Сунцокрет“ постао је 1976. године а са њим је, поред Боре Ђорђевића, једно време у бенду био и Ивица Видовић Вд.

Као студијски музичар, аранжер и продуцент, активан је од 1979. године. Радио је на албумима великог броја еминентних музичара од којих су неки: Бајага и Инструктори, Алиса, Беби Дол, Викторија... Године 1991. почиње студијску и концертну сарадњу са Ђорђем Балашевићем која је трајала 17 година.

Безуха пише позоришну и филмску музику. Током 1998.године са Владом Дивљаном је радио музику за филм „Три палме за две битанге и рибицу" која је објављена и као истоимени албум. Учествовао је и у сатиричном кабареу „Ја певам свој блуз" са Гораном Султановићем и Александром Грујићем. Наступао је и често сарађује са Корнелијем Ковачем.

Сарадњу са београдским блуз бендом Зона Б започео је крајем деведесетих, а са њима наступа на концертима широм региона и снима студијске албуме.

Безуха је снимио и два инструментална соло албума : „Тамо где спава Срећа" (1994), и „Као ја" у издању ПГП РТС 2006. године.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво