Читај ми!

Право на воду

Иницијатива Право на воду добила је признање „Хероји грађанског активизма” за 2022. годину. Ово признање биће им уручено на међународни Дан људских права, 10. децембра у Зрењанину.

Управо је Зрењанин град са најлошијим квалитетом воде у нашој земљи, што је проблем деценијама, али становници овог града последњих година немају пијаћу воду уопште. Наша тема данас управо ће бити право на воду Зрењанинаца. Али, не само њих. Проблем отпадних вода, малих хидро-електрана и великог загађења наших река је тема за себе, о чему ћемо такође говорити. Интересује нас и како млади у Србији виде овај проблем, односно, како планирају да помогну у његовом решавању. Наша гошћа је Ива Марковић из иницијативе Право на воду, коју, пре свега, чине млади људи.

У наставку емисије, бавимо се темама које „теку” без ометања, а то је музика и уметност. Најавићемо нека интересантна музичка дешавања, а доносимо и вести са улица Београда одакле нам се јавља Милица Ђилас.

Водитељка Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]