Уместо у заборав, семе одлажемо у земљу

У селу Паштрић код Мионице биолошкиња др Ивана Петровић на породичном имању узгаја око 170 старих врста воћа и око 150 старих врста поврћа и житарица.

Идеја да аутохтоне врсте треба очувати и у данашњој „конкуренцији” ове године добила је шири замах обуком волонтера широм Србије да и у свом крају наставе њихов узгој и складиштење за будућност. Основана је и Локална банка семена која окупља стручну заједницу са циљем да образује што више ентузијаста да саде старе сорте. Зашто је овај подухват користан, како аутохтоне врсте јестивих биљака одолевају данашњим климатским и земљишним условима, која је њихова предност и вредност, причамо у првом сату емисије.
У другом делу емисије, окрећемо се музичким темама. Скрећемо пажњу на рођендане музичара, албуме и синглове објављене на данашњи датум, а потом следи пола сата музике из Србије и региона. Водимо вас кроз актуелне догађаје у Србији, приче иза песама, музичке новитете, а указујемо и на то где има гужви у саобраћају.

Емисију води Круна.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]