Читај ми!

Зашто нема трансплантација?

Од почетка године у Србији није извршена ниједна трансплантација органа, док је последња регистрована у октобру 2021. године.

Истовремено, према званичним подацима Управе за медицину Министарства здравља, на листи чекања налази се 820 људи који чекају на нови орган (јетра, бубрег, и срце) и још око 1000 људи који чекају на трансплантацију рожњаче. Међу њима је и 30 деце бубрежних болесника на дијализи. И поред апела, састанака више удружења пацијената са надлежнима у Министарству здравља, обећања да ће закони јасније и боље дефинисати процедуру трансплантације и да су се стекли услови за више ових операција, ништа није учињено. О томе шта од државе захтевају деца и одрасли који чекају донора, колико регулатива олакшава овај процес свима, причамо у првом сату емисије.
У другом делу емисије, окрећемо се музичким темама. Скрећемо пажњу на рођендане музичара, албуме и синглове објављене на данашњи датум, а потом следи пола сата музике из Србије и региона. Водимо вас кроз актуелне догађаје у Србији, приче иза песама, музичке новитете, а указујемо и на то где има гужви у саобраћају.

Емисију води Круна.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво