Читај ми!

Марка жвака

О људима, животињама, појавама и вредностима овог друштва. О свему томе, на себи својствен, шармантан начин, два Душана већ петнаестак година снимају кратке документарне видео записе.

Душан Шапоња и Душан Чавић, поред тога што документују различите свакодневне приче становника Србије и то са акцентом на неправде и кршење закона, они истовремено, увијају све то у гастро-обланду, да би се лакше сварила реалност. Кад смо код овог - ред неправде, ред кршења закона - велики део епизода серијала „Марка жвака” посвећене су екологији и све чешћим нелогичностима и опасностима које долазе из „еко сфере”. Управо због скретања пажње на проблеме у вези са очувањем животне средине, аутори емисије „Марка жвака” добили су признање „Зелени лист”.
Наши гости су Душан Шапоња и Душан Чавић.

Водитељка Ружица Врховац
Музички уредник Милош Поповић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]