Читај ми!

70 година Француског института у Србији

У понедељак, 21. јуна биће одржана прослава 70. рођендана Француског института у Србији.

Француски институт у Србији је саставни деo светске мреже коју чини више од 100 Француских института и његова мисија је да одржава старе и гради нове путеве свестране сарадње између Француске и Србије. Наследник Француског културног центра у Београду, Француски институт данас има своја седишта у Београду, Нишу и Новом Саду. Поводом овог јубилеја наша гошћа је атaше за културу Француске Kатрин Фодри.

У наставку емисије представићемо филм „Буч Kесиди: Еуфорија уживо”, реч је о музичком филму бенда Буч Kесиди, који ће бити приказан у биоскопима широм региона. Подсетићемо вас на важне догађаје у поп рок историји који су се догодили на данашњи дан. Ту је и пола сата резервисаних за домаћицу, музику из Србије и региона, прича о једној песми и низ актуелних занимљивости и важних информација.

Са вама је Јелена Kнежевић.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]