Читај ми!

Звук женског срца

Изложба концертних фотографија Марине Пешић „Звук женског срца”, биће отворена, симболично, на 8. март - Међународни дан жена.

У периоду у ком смо ускраћени за уживање на концертима и музичким фестивалима, Марина нам својом изложбом дочарава атмосферу са бина, толико верно, да се чини да заиста можемо чути звук женског срца на бини. Међу дамама које су приказане кроз Маринин објектив су Ана Поповић, Јосипа Лисац, Бисера Велетанлић, Амира Медуњанин, Ивана Петерс, Маја Е-Play, Романа Слачала (Aртан Лили), Кенди Далфер, Џоан Баез, Каро Емералд, Ник Вест, Бет Харт и многе друге.
Изложба ће бити отворена у понедељак, 8. марта у Галерији Клуба РТС-а, у Светогорској улици у Београду, а за организацију је, уз ауторку, заслужан и Радио Београд 202.

У наставку емисије остајемо у музичким темема. Донoсимо новости са светских топ листа, нову причу која стоји иза једне песме, а подсећамо се и догађаја из света музике који су се одиграли на данашњи дан. Тако помињемо Едија Гранта, Пеперсе, „Muse” и „The Yardbirds”.
Пред крај емисије, новости са београдских улица доноси Јована Зец. 

Водитељ Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]