Млин музичке индустрије

Много је музичара који су трагично окончали своје животе, или се боре са менталним проблемима, наркотицима и алкохолом.

Некада је то било део имиџа, из чувене фразе „секс, дрога и рокенрол”; међутим - шта се све крије иза таквог стила живота? Када је музика постала бизнис, знало се - ако желиш да будеш познат, мораш да слушаш менаџера и тржиште. Сали Ен Грос (Sally Anne Gross) познаје музичку индустрију већ 3 деценије. Била је менаџер и директор дискографске куће Mercury Records осамдесетих година и прва жена на таквој позицији. Сада је професор на универзитету Вестмистер у Великој Британији. Аутор је до сада највећег истраживања о менталном здрављу у музичкој индустрији, под називом „Can music make you sick?” („Можете ли се разболети од музике?”). Чућете делове разговора Сали и наше Ружице Врховац, који је рађен у Љубљани на недавно одржаном MENT showcase Фестивалу.

Сем ове приче, током поподнева очекује вас много различитих музичких тема. Одмах после Хита недеље говорићемо о Рок годишњаку, емисији у којој слушаоци бирају најбоље синглове, албуме, извођаче... из претходне године. „Гласачка места” из прве фазе су затворена, а шта иде даље? - говори нам Олга Кепчија. 

Сервисне информације и наш репортер са подацима о саобраћају помоћи ће многима у организовању дана, а „Културни водич” је ту да предложи које манифестације широм Србије можете да посетите. Подсећамо на приче иза песама, а прослављамо и рођендане албума, синглова и музичара. Ту је и пола сата резервисаних само за нумере из Србије и региона.

Водитељ: Круна Пинтарић
Репортер: Милица Ђилас

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво