Тате, маме и породиљско одсуство

Оснивање породице и одгајање деце различито је широм света; почевши од порођаја (у Холандији сте пар сати после већ код куће, у САД се очекује што скорији долазак на посао), преко породиљског одсуства, до беби сервиса и разних накнада и подршке државе.

Данска се у последње време узима као пример демократичне поделе плаћеног одсуства од годину дана, јер су у њега укључене и тате. Финска влада планира сличне мере, па су тако нордијске земље на гласу оних које вреднују очинство и мајчинство готово подједнако. Међутим, да ли је све баш тако идеално? Каква је наша стратегија када је породица у питању - имамо ли јасне законске и практичне мере? О томе причамо на почетку емисије.
У наставку, бавимо се и другим стварима. Сервисне информације и наш репортер са подацима о саобраћају помоћи ће многима у организовању дана, а „Културни водич” је ту да предложи које манифестације широм Србије можете да посетите. Ту су и музичке теме којима подсећамо на приче иза песама, а прослављамо и рођендане албума, синглова и музичара. Ту је и пола сата резервисаних само за нумере из Србије и региона. 

Водитељ: Круна Пинтарић
Репортер: Јована Зец

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]