Летња башта

Како да постанемо путници и престанемо да будемо туристи?

Момчило Антонијевић, новинар, путописац, народни травар и герила баштован, аутор књиге „Како сам постао путник и престао да будем туриста” причаће о најзанимљивијим детаљима са својих путовања и свом напредовању од туристе ка путнику. Он ће исте вечери говорити у Mузеју Југословенске кинотеке у оквиру „Путоспективе”, месечног окупљања путника и љубитеља путовања. Туристи не знају где су били, путници не знају где иду. Ово је прва велика истина коју је научио путујући. Путовао је далеко (у Вијетнам) и близу (на Тару). Времепловом (на Свету гору) и кроз снове (у Јерменију). Кратко (у Влахово код Сврљига) и дуго (у срце Индије). Био је у граду у ком живи Бог (Јерусалиму), граду у ком живи богиња, девојчица Кумари (Катманду) и земљи где живе вилењаци (Исланду). Свуда је добро јео, у Паризу посебно. Замало је проговорио шпански, прво у Андалузији, онда на Карибима. Упао је на снимање једног ријалитија на Филипинима. Упознао много занимљивих људи и једног занимљивог ванземаљца (у Високом у Босни). У Риму живео је као Римљанин. Шетао Кинеским зидом и посматрао дивље коње док мирно пасу на Кавказу.
У наставку емисије очекује вас више музике, приче о песмама, важним албумима, рођенданима музичара, а завирићемо и у највеће хитове светских топ листа. Обрадоваће вас и пола сата „домаћица”, песама из Србије и региона. Предлажемо вам предстојеће догађаје широм Србије, свирке и концерте, пратимо сервисне информације важне за организовање дана, а наш репортер је на градским улицама, са актуелним причама.

Водитељ: Kсенија Радовић.

Летња башта Летња башта

Autor:
Радио Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво