Летња башта - преподне

Улични свирачи су незаобилазна туристичка атракција сваког града.

Неки додуше на њих не гледају тако, па ни благонаклоно али већина сматра да само покушавају да зараде радећи оно што најбоље знају па и да дају шарм и да се поједини делови града препознају управо по њима. Једног уличног свирача, Бору Ескића срели смо на његовом уобичајеном месту, у хладу дрвета у улици Џорџа Вашингтона у Београду, међу разиграном и распеваном публиком а Бора је имао и специјално изненађење за слушаоце 202-ке.

За многе студенте вероватно није изненађење што је тек почела потрага за изнајмљивањем станова у универзитетским градовима у Србији а цене расту. Како се млади сналазе и какви станови су најтраженији покушаће да сазна Милица Ђилас.

Београд је од ове године богатији за још једну манифестацију посвећену очувању нашег гастрономског наслеђа. Први „Фестивал српске трпезе” биће одржан 22. септембра на простору Савске терасе Калемегданске тврђаве а о програму фестивала обавестиће нас „Гласник”.

У Летњој башти чека вас Бранислав Трајковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Летња башта Летња башта

Аутор:
Радио Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]