Сваштара

Зашто возачи са потврдама о продужењу рока важења саобраћајних дозвола и регистарских таблица имају непријатности у иностранству и на граничним прелазима?

Проблем је настао због рока важења саобраћајних дозвола и таблица који је продужен са седам на девет година, али се после истека од седам година не добијају нова, валидна документа, већ само потврда коју многе земље не прихватају. Због тога су неки од држављана Србије враћани са граничних прелаза не знајући разлог, а проблем ће бити још већи када почне туристичка сезона. О томе у 202 повода говори директор Комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић.

Недавно је у „Палати Београд” почео са радом Центар за ментално здравље, први те врсте у главном граду, а четврти у Србији. Своје постојање је већ оправдао, јер је број грађана који су се обратили за помоћ већи од очекиваног. Из Центра ће се јавити Вања Савић, а њена саговорница биће др Гордана Пауновић.

Данас почиње полуфинална серија кошаркашког плеј-офа у којој ће снаге одмерити Црвена звезда и Партизан. Чест учесник оваквих мечева некада је био и бивши центар Партизана Ратко Варда, који ће у рубрици „Много смо најјачи” евоцирати успомене на те дане. Забележио Дејан Булајић.

Група Репетитор 1. јуна у башти СКЦ-а одржаће до сада највећи концерт у Београду, како би обележила 10 година од свог првог албума. О јубилеју и концерту разговараћемо са Борисом Властелицом.

Постоји једна цинична опаска да је љубав Сунце од којег се добија брак коже. А он почиње свадбом која је за многе постала најважнији животни догађај. Венчање принца Харија је за неког био спектакл, за друге највећи светски ријалити. Да ли је ово венчање оно о чему размишља свака девојчица док одраста читајући бајке, или само прилика више да се на истом месту нађу Дејвид Бекам и Елтон Џон? Зашто на догађај није био позван наш државни врх, сазнајте у радио колумни „Велики бљак” аутора Миодрага Стошића.

Ако сте у своју исхрану укључили здравије житарице попут јечма, хељде или ражи, онда сигурно знате и за просо. Веома је здраво, може да се нађе у било којој радњи здраве хране и није скупо. У рубрици „Да си жив и здрав” чућете како и зашто ову житарицу можете да користите као лек. Припремила Милена Милићевић.

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво