Сваштара

''Beer fest'' почиње вечерас на београдском Ушћу

Уз велики избор пива и разноврсну музику, посетиоци ће уживати сваког дана од 18 сати, па до раних јутарњих сати, до 20. августа. Због јединствености дешавања, броја учесника, квалитетног музичког и спортског програма, атрактивне локације и бесплатног улаза, очекује се пола милиона посетилаца. Да ли је све спремно за отварање, јавља Вања Стаменковић.

Поводом Светског дана хеликоптера Balkan Helicopters i Helimaster организују Отворен дан на хелидрому у Добановцима, у недељу, 20. августа.
Светски дан хеликоптера има за циљ подизање свести о доприносима које хеликоптери дају нашем друштву и прослављају различите врсте људи који их дизајнирају, лете и подржавају. Balkan Helicopters је први у региону који обележава овај дан. О значају и програму ове манифестације, Ксенија Радовић разговара са Саром Крнетом у „202 повода".

Младе кошаркашице Србије на Европском првенству за јуниорке, прошлог викенда окитиле су се сребрном медаљом, што показује да Анђелија Арбутина, наша данашња саговорница и остале наше трофејне кошаркашице имају достојне замене. Анђелија је бивша југословенска и српска кошаркашица, најпознатија по играма за репрезентацију Југославије на Олимпијским играма у Сеулу и победничком кошу у полуфиналу, као и вишегодишњим наступима за Црвену звезду. Наступала је за јуниорску репрезентацију Југославије, са којом је освојила бронзу на Светском шампионату 1985. Такође има и сребро са Европског првенства 1986. године. У дресу сениорске репрезентације Југославије одиграла је 81 утакмицу. Освојила је чак четири сребрне медаље на великим такмичењима. Рубрику "Много смо најјачи" припремили мр Биљана Шујдовић и Дејан Булајић.
Последњих деценија смо постали познати по гајењу малина. Ова биљка је цењена широм света у прехрамбеној индустрији али све више налази своје место у медицини и козметици. Плодови и чај од листа, помажу код скидања повишене температуре, чисте жуч, јачају имунитет и срце и то је само део онога у чему малине могу да помогну. О малинама данас говори Весна Алексић, у оквиру рубрике "Да си жив и здрав".

Outhide Festival најављује Никола Миленовић, креативни директор. Суштина овог бунтовног покрета јесте да се увек одваја део профита фестивала за изградњу атракција и уметничких инсталација у граду, како би кроз 10 година Зајечар постао туристичка атракција. Публика ће 19. августа уживати у мирису неба, звуку додира, укусу речи и гутљају музике.

Водитељка: Душица Мијатовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво