Читај ми!

Дигитална уметност и сајбер безбедност

Из света информационих технологија

 

У данашњем издању емисије Дигиталне иконе са нама ће у студију бити Предраг Терзић, аутор изложбе „Разлога немам, ал' опет сам спреман" у галерији КНУ, професор на Факултету за медије и комуникације, на предметима из области дигиталне и интерактивне уметности. Разговараћемо о поставци коју чине акварели, десет прича и ВР инсталација, о вештачкој интелигенцији, виртуелној реалности, која се овде може разумети као екранска култура која нам ствара другачију реалност, простор за рад, уживање или забаву.

У другом делу емисије разговараћемо о сајбер безбедности. Према најновијим подацима, компаније ће половину ИТ буџета трошити да унапреде сигурност својих мрежа и системе за одбрану од злонамерних, штетних софтвера. Такође, послови у сектору информационе безбедности спадају у најбрже растуцćе каријере у Америци, а предвиђа се да ће број радних места у овој области порасти 31 проценат до 2029. године. У Београду је пре неколико дана одржана 6. конференција посвећена овој области, у организацији удружења еСигурност.

Тим поводом, са нама ће у студију бити Сања Кекић, модераторка панела о дигиталном поверењу, експерткиња за контролу, надзор и ревизију информационих система.

Уређује и води Тамара Вученовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво