Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

Првог октобра 1924. године, из студија у згради у Кнез Михајловој улици, први пут је емитован програм радио-станице „Београд-Раковица" и овај дан означавамо као почетак радио-дифузије у Србији.

На данашњој свечаности биће уручене годишње награде „Златни микрофон" заслужним појединцима за вишегодишњи рад, стваралаштво, допринос квалитету и слушаности програма, као и студентске награде „Неда Деполо", које програм културе и уметности Радио Београд 2  додељује за креативни допринос радио-изразу.

У Културним круговима говорићемо и о актуелностима на 56. Битефу, а чућемо и критички осврт Бојана Муњина  на словеначку представу ,,Соло" Нине Рајић Крањац. Пажњу посвећујемо и  10. манифестацији Сомборске музичке свечаности (СОМУС), као и самосталној изложби Николе Коље Божовића ,,Самоуправне форме новог свете", која је отворена синоћ у Музеју града Београда.

Емисију води Тања Живковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]