Читај ми!

Дневни магазин културе

Од најзначајнијих догађаја из културе и уметности за данашњу емисију издвајамо:

Отварање изложбе „МОЛИЈЕР наш савременик", поводом 400 година од његовог рођења, коју организује Универзитетска библиотека у Београду.

Разговор са Драганом Станојевићем, главним конзерватором, који ради на обнови фресака у цркви Светог Вазнесења у Гаџином Хану.

Kонкурс за уметничке радове и прилоге на тему језика спске савремене уметности „Фрљање језиком", Независне уметничке асоцијације „Ремонт". Теме су: преиспитивања терминологија, непрецизности, вишесмислености и нодостајућих термина.

Представљање књиге Слободана Антонића „Моћ и послушност", које је уприличено у оквиру традиционалналне „Kафе у Српској књиижевној задружи".

Промоцију књига Милице Јефтимијевић Лилић, књижевнице, песникиње и дугогодишње уреднице у Радио-телевизији Приштина. Реч је о књигама: „Моје најљубавније" - избор из љубавне поезије, који чини 100 песама и збирки нових песама „Kодирано знање".

Емисију уређује и води Љубица Kрминац

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]