Читај ми!

Кристина Ашковић

Вокална уметница

 

Музичко школовање започела је свирајући хармонику у ОМШ „Станислав Бинички",а нижу и средњу школу соло певања завршила је у класи Марине Трајковић Биџовски у МШ „Коста Манојловић". Потом је уписала ФМУ (класа Р. Бакочевић), а од треће године студија била је у класи Николе Мијаиловића, где је и дипломирала 2009. године.
Током школовања и студирања освојила је бројне награде на домаћим и међународним такмичењима (Републичко такмичење, такмичења „Петар Коњовић", „Лазар Јовановић", „Душко Цвејић"), а била је и полуфиналиста светског такмичења „Марија Калас" у Атини. Усавршавала се и на мајсторским радионицама истакнутих педагога и вокалних уметника, међу којима су Маријана Мијановић, Зоран Тодоровић, Давид Бижић, Оливера Миљаковић, Дарина Такова, Даница Мастиловић, Снежана Стаменковић. Као солиста, одржала је бројне наступе широм Србије, Грчке, Мађарске, Русије, Црне Горе и САД. Била је ангажована и у Мешовитом хору РТС, те као солиста и члан хора Уметничког ансамбла Војске Србије „Станислав Бинички". Остварила је и дугогодишњу врло успешну педагошку каријеру, а од 2013. године предаје у МШ „Јосиф Маринковић" у Београду.

Аутор емисије: Ана Ћирица

број коментара 0 Пошаљи коментар
Позитивна трема Позитивна трема

Аутор:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]