Читај ми!

Московски гамбит

У емисији говоре: др Мира Радојевић, дописни члан САНУ, др Бранко Ракић, редовни професор Правног факултета у Београду и гост др Александар Животић, један од најзначајнијих српских историчара новије генерације.

„Југословенско-совјетски односи између два светска рата пролазили су кроз низ различитих и често контрадикторних фаза, које су биле условљене догађајима који су трасирали судбину, не само српског и руског народа у XX веку, већ су представљале преломне тачке за читаву планету, објашњава историчар Александар Животић, у свом делу „Московски гамбит - Југославија, СССР и продор Трећег Рајха на Балкан 1938. -1941".

О књизи која стручној јавности нуди јасан и поуздан преглед догађаја везаних за спољну политику југословенске краљевине и њен међународни положај у предвечерје Другог светског рата и непосредно по његовом избијању говоре: др Мира Радојевић, дописни члан САНУ, др Бранко Ракић, редовни професор Правног факултета у Београду и гост данашње емисије др Александар Животић, један је од најзначајнијих српских историчара новије генерације.

Емисију уређује и води: Снежана Бићанин

број коментара 0 Пошаљи коментар