Читај ми!

Дневни магазин културе

Већи део емисије Културни кругови биће посвећен позоришту.

Време је фестивала, па ћемо пажњу посветити почетку јубиларног 30. БЕЛЕФ-а који је отворен извођењем представе „Драма о крају света" ауторке и редитељке Олге Димитријевић у Ботаничкој башти „Јевремовац".

У Археолошком парку „Виминацијум" у току је четврто издање узбудљивог позоришног фестивала који баштини име овог античког археолошког простора и из њега шаље импулсе старих и нових митова, како гласи слоган под којим се одвија „Viminacium Fest". Од Александра Милосављевића сазнајемо детаље о представи „Југославија, моја дежела" изведеној на Лимесу, представи која је рађена у продукцији Гледалишча Копер, приједорског Позоришта и Фондације „Friedrich Ebert Stiftung".

Ускоро почиње и нова сезона Позоришта „Театријум", а ми је најављујемо извештајем са конференције из дворишта Ректората Универзитета у Београду. Пратимо и свечано уручење друге Међународне награде за књижевност „Александар Тишма" писцу Давиду Албахарију за роман „Heute ist Mittwoch" објављен на немачком језику.

Емисију уређује и води Владимир Џудовић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]