Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

„Плаво коло као огледало развоја српског језика и књижевности" - назив је научног скупа који се одржава данас у Српској књижевној задрузи, а на којем су учешће узели бројни домаћи научни радници и професори говорећи, између осталог, о појединачним писцима у Kолу, стилским, језичким парадигмама и променама, те доминантним епохама у развоју књижевности и језика које је Kоло кроз деценије свог постојања неуморно пратило.

Говорићемо у Kруговима и о 60 година уметничког рада виолинисте Драгутина Богосављевића. Овај велики јубилеј обележен је синоћ концертом са гостима у Скупштини града Београда.

Пратили смо и свечано отварање изложбе „Европа је дело преводилаца - Душан Kарпатски и наши писци" у Центру словенских култура у Народној библиотеци Србије.

Емисију припрема и води: Јована Милованчевић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]