Читај ми!

Јутарњи викенд програм

Као реч у којој се планина подиже и баца у море... ( "Поезија настаје" В.Карановић )

 

„Заталасани свет" је назив изложбе која је у току у галерији УЛУС-а у Београду, чији је аутор академски сликар и члан УЛУС-а Саша Марјановић. То је и повод да гост ovog јутрa буде Саша Марјановић, али и песник Војислав Карановић, који је напсиао текст за катaлог изложбе.

 

Пратимо програм и дешавања у Народном музеју у Зрењанину, а пажњу обраћамо и на изложбу слика Момчила Моме Антоновића у уметничком студију „Радован Трнавац Мића" у Ваљеву. 

Професор др Србољуб Убипариповић, у рубрици Хришћанскa теолошкa писменост, говори о Недељи свих светих, која следи после празника Педесетнице. 

У рубрици Неке од великих поморских битака, Зоран Росић, дипломирани професор историје и теологије, подсећа нас на савез Света лига и битку код Лепанта 1571. године.

На програму су и друге редовне рубрике и сервисне информације.

 

Број телефона нашег студија је 011-3229-653 а имејл адреса novidan@rts.rs

Избор музике Јелена Веселиновић, а емисију припрема и води Драгана Вељковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Нови дан Нови дан

Аутор:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]