Читај ми!

Јутарњи викенд програм

Јутарње заједничарење

„Себичним људима треба пружити шансу да воле само себе. Боље нису ни заслужили", каже наша гошћа Нада Караџић, писац поезије, кратких прича, афоризама, епиграма, хуморески и досетки.

Уз дружење са Надом Караџић, поклонићемо вам и књиге које ће она, за ову прилику и у ову намену, донети за наше слушаоце.

Колико је егоизам и индивидуализам данашњег света довео свет на ивицу пропасти - размишљања и поуке владике Игнатија Мидића, епископа Браничевско-пожаревачке епархије и професора на Православном богословском факултету у Београду.

Прва фабрика стакла у Србији подигнута је у Јагодини, на реци Белици испод Црног врха. Подигао ју је Аврам Петронијевић, државник, дипломата, уставобранитељ 1843. године. Најранији пример пресованог стакла у Великој Британији забележен је 1831. године, али прави успон производње овог типа стакла почиње тек након 1845. године, када је укинута уредба којом је стакло опорезовано према тежини.

Осврнућемо се на две занимљиве и значајне изложбе. То су камерна поставка посвећена Британском стаклу у Народном музеју Зрењанин и „Рађање стакларства у Србији" у Завичајном музеју у Јагодини.

Моћи ћете да чујете и друге редовне рубрике и сервисне информације.
Број телефона за укључење у наш програм је 011-3229-653, а имејл адреса novidan@rts.rs

Музику бира Јелена Веселиновић, а емисију припрема и води Драгана Вељковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Нови дан Нови дан

Аутор:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]