Читај ми!

Јутарњи викенд програм

Из садржаја емисије:

Представа „Тесла, изуметник" у режији Небојше Брадића биће премијерно изведена у суботу, 22. јануара на сцени „Пера Добриновић" Српског народног позоришта. Драма „Тесла, изуметник", као и роман Владимира Пиштала „Тесла - портрет међу маскама" којим је инспирисана, није биографска реконструкција једног живота, већ прича која се успоставља као парадигма слике савременог света. У том свету се води вечита борба између оних који виде даље и дубље, који испод појавних облика наслућују моћне силе које желе да ослободе и оних других, чији се увид у снагу тих сила ограничава на потребу да их контролишу и надзиру.

Биће речи о изложби „Великанке српске културе" која је отворена у Дому Јеврема Грујића.

Гост емисије Нови дан је песник, есејиста и историчар уметности Аца Видић који ће говорити о феномену поетског стваралаштва, као и о књижевном часопису Бранковина.

Емисију припрема и води Александар Дробац

број коментара 0 Пошаљи коментар
Нови дан Нови дан

Аутор:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]