Читај ми!

Дневник Ленке Дунђерски

Гошћа Ризнице је књижевница проф. др Славица Гароња.

„Данас сам га видела први пут. Дошао је с мојим оцем. И бата Богдан ми је толико причао о њему док сам ономад боравила на његовом имању код Бечеја. Његова слава ишла је испред његове појаве (У Чибу, лета Господњег 1891)... Сутра је мој двадесет шести рођендан. Што сам проживела за ових пет година? Само патњу.

Љубав је патња и више не бих могла да волим. А чему онда живот без ње? Довека седети у родитељском дому? Јер ја не могу више волети. Да, сутра ми је рођендан.


Дариваћу и себе и Њега најскупоценијим даром: који је вечан и који се не заборавља. Бар док он буде жив. Знаће Он. Разумеће све... (овде се Дневник прекида)" ‒ „Из сна у сан ‒ Дневник Ленке Дунђерски", Славица Гароња.

О трагичној љубави Ленке Дунђерски и Лазе Костића, после које је остала величанствена песма „Santa Maria della Salute", у овонедељној Ризници разговарамо са књижевницом проф. др Славицом Гароњом, ауторком књиге „Из сна у сан ‒ Дневник Ленке Дунђерски".

Аутор и водитељ: Душанка Зековић 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ризница Ризница

Аутор:
Душанка Зековић

Емисија се бави културном баштином (антропологија, етнологија, етномузикологија, историја уметности, музеологија, археологија, језик, књижевност, митологија, конзервација, рестаурација...). [ детаљније ]