Читај ми!

Дастин О'Халоран: Светлост

„Увек следим пут на који ме музика поведе", тврди амерички пијаниста и композитор Дастин О'Халоран, који је широј јавности постао познат 2006. године, својом првом филмском партитуром за остварење „Марија Антоанета" Софије Kополе.

Са много разлога, овај принцип може да се примени и као опис читаве његове досадашње каријере. Музиком се бави од најранијег детињства, као самоуки пијаниста. Компоновање је учио из најразличитијих извора - од Шопена, Сатија, Арва Перта, Гевина Брајарса до група као што су Cocteau Twins и Joy Division.

И путеви О'Халоранове каријере су се кретали слободно и непредвидиво - почео је у родном Фениксу, у Аризони, преселио се у Лос Анђелес, да би потом седам година провео у руралним пределима северне Италије. Одатле се сели у Берлин, где остаје једну деценију, а потом за Рејкјавик. Тамо је, упоредо са Лос Анђелесом, и данас његов дом.

Албум Светлост, Lumiere, из 2011. године последњи је О'Халоранов солистички албум. Аутор на њему не користи само клавир, већ и веће ансамбле - гудачки квинтет и виолину соло, као и електронски генерисане звуке.

Аутор емисије је Ивана Комадина

 

Висине

Autor:
Бојана Жижић, Ивана Комадина, Горица Пилиповић, Маја Чоловић Васић, Зорица Премате и Ана Ћирица

На крају програма, у ВИСИНАМА представљамо  медитативне  и духовне композиције аутора свих конфесија и епоха. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи