Читај ми!

Бијенале младих, Графичка задруга

Данашња емисија је посвећена младим снагама у уметности

Припрема Бијенала младих започета је пре годину дана у Удружењу ликовних уметника Србије, низом предавања и радионица за пријављене уметнике најмлађе генерације. Уследио је избор три кустоскиње: Теодоре Јеремић, Сенке Латиновић и Јоване Трифуљеско, које ће нам дати непосредне увиде у ток припрема за опсежну изложбу десетинама аутора до 35 година старости, у бројним просторима широм центра Београда, која ће трајати наредна два месеца.

Од кустоскиња ћемо чути шта је балансирало несумњиву захтевност задатка припреме и обликовања Бијенала младих, а утиске ћемо чути и од Немање Миленковића, једног од уметника који учествују на изложби.

Такође прошле године Шок задруга зачела је идеју о обогаћивању инфраструктуре самоорганизоване уметничке продукције у Новом Саду оснивањем Графичке задруге. Намера је дефинисана као „развој и промоција графичке праксе (плетење графичке мреже)".

Саму Графичку задругу развија најмлађа генерација уметника, тек изашлих са новосадске Академије уметности, подстакнута и потпомогнута тродеценијским искуством Шок задругара. Чућете Лидију Kрњајић, Косту Петровића и Жељка Груловића.

Емисију уређује и води Мирјана Боба Стојадиновић.
Насловну слику потписује Kreasi Kanvas

број коментара 0 Пошаљи коментар